Premierul Calin Popescu Tariceanu a criticat, ieri, derularea proiectelor de constructii din Romania, apreciind ca in acest domeniu se functioneaza dupa bunul plac, avand ca rezultat imobile stridente si de o calitate redusa. "Romania, la nivel de constructii, de arhitectura, de amenajari urbanistice, este o catastrofa. Fiecare construieste cum il taie capul, eventual cu cel mai prost gust posibil, in asa fel incat multe dintre constructiile care apar sa fie stridente si de proasta factura", a afirmat premierul in deschiderea simpozionului "Avem o Delta. Cum procedam?", organizat de Academia Catavencu, informeaza Mediafax. El a dat ca exemplu Casa Poporului, imobil pe care l-a apreciat ca fiind "de un fabulos prost gust".

In acelasi sens vorbeste si arhitectului Arpad Zachi, unul dintre coordonatorii Planului Urbanistic General al Capitalei, despre tendintele de dezvoltare ale Bucurestiului. "In Capitala se construieste haotic, fara a fi respectate reglementarile prevazute de Planul Urbanistic General.

"In perioada interbelica s-a efectuat un studiu si s-a constatat ca 60% dintre constructiile realizate in anii 1931-1941 erau in afara legii. Daca astazi, s-ar repeta aceasta analiza, cred ca circa 90% dintre constructii nu ar respecta reglementarile legale", a precizat Zachi.

Premierul a mai afirmat ca Romania nu se poate compara, in privinta statiunilor turistice, cu state europene, precum Austria, Grecia, Spania sau Italia. "Nu cred ca avem astazi - poate vom avea in viitor - , statiuni montane comparabile cu cele din Austria sau din nordul Italiei. In ceea ce priveste locatiile naturale, Romania are un singur lucru care este intr-adevar unic in Europa - Delta Dunarii", a spus premierul, sustinand ca turismul in aceasta zona trebuie sa se bazeze pe o infrastructura adaptata cadrului natural.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.