La sfarsitul saptamanii trecute, Basescu l-a sunat pe primul-ministru spre miezul noptii cand a aflat ca oamenii sefului guvernului impart romanilor carti postale cu chipul lui Tariceanu pe ele, multumindu-le ca prin efortul lor, Romania va intra in Uniunea Europeana; De pe patul de spital, Traian Basescu aproape ca a sters pe jos cu primul-ministru; Discutia dintre cei doi a fost auzita de vecinii de salon ai presedintelui, dar si de oamenii care mai erau pe culoare.

Presedintele a depasit momentul critic si acum se pune pe picioare pentru a reveni in forta la conducerea tarii. Se reface sub atenta supraveghere a medicilor de la Spitalul Elias, aceiasi pe care i-a dat la o parte atunci cand a venit vorba de operatie.

E un pacient docil, desi uneori se mai furiseaza sa fumeze cate o tigara. Pe holuri, medicii schimba impresii despre omul Traian Basescu. Pare un om de treaba, de ce oare s-o fi ferit de operatia in Romania?

Whisky in loc de supa

Presedintele nu este mofturos la regimul alimentar pe care i l-au impus medicii. Desi uneori face glume cu acestia si le spune ca in locul supei de legume pasate ar prefera niste whisky, iar in locul legumelor fierte ar vrea niste sarmale de la mama lui de acasa. Cea care ii este alaturi in toata aceasta perioada aproape nonstop este sotia sa, Maria. Discreta cum o stim, prima doamna vine in fiecare zi la spital si ii aduce de acasa presedintelui haine de schimb si tot felul de fructe pe care trebuie sa le consume.

Stau de vorba ore in sir, iar Maria Basescu este, intr-un fel, foarte multumita din acest punct de vedere, pentru ca, in mod normal, sotul ei nu ii acorda atat de mult timp, programul sau fiind foarte incarcat. Intalnirile cu sotia sa il relaxeaza, spun medicii, dar nu acelasi lucru se poate zice si de intalnirile cu premierul Calin Popescu Tariceanu. La sfarsitul saptamanii trecute, Basescu l-a sunat pe primul-ministru spre miezul noptii cand a aflat ca oamenii sefului guvernului impart romanilor carti postale cu chipul lui Tariceanu pe ele, multumindu-le ca prin efortul lor Romania va intra in Uniunea Europeana.

Presedintele i-a cerut premierului ca sambata la prima ora sa fie la el la spital. Lucru care s-a si intamplat. Tariceanu, spun surse apropiate acestuia, s-a dus la Elias ca sa evite vreo iesire publica a presedintelui pe acest subiect si sa-l umileasca in fata romanilor pe care i-a gratulat cu miniposterele. De pe patul de spital, Traian Basescu aproape ca a sters pe jos cu primul-ministru. Discutia dintre cei doi a fost auzita de vecinii de salon ai presedintelui, dar si de oamenii care mai erau pe culoare. Seful statului i-a reprosat lui Tariceanu ca face prea multe gafe, iar decizia de a-si pune poza de fotomodel ranjit pe cartile postale a intrecut orice masura.

Fara vizite de Sfintii Constantin si Elena

Apoi i-a spus, zic oameni din anturajul presedintelui, ca nu l-ar mira daca ar mai face si alte lucruri pe la spate, ca, de exemplu, sa-si fi bagat coada si in scandalul legat de tergiversarea deciziei privind operatia sa de hernie de disc. Dupa ce l-a terfelit pe primul-ministru, presedintele a decis ca duminica, de Sfintii Constantin si Elena, sa stea linistit si sa nu mai primeasca nicio vizita. Cu exceptia fiicei lui mai mici, Elena.

Traian Basescu si-a trimis oamenii sa-i cumpere Elenei o bijuterie, cadou de onomastica. A ales un inel de aur alb batut cu diamante. Elena l-a aratat si presei, zambind la iesirea de la spital. Saptamana aceasta, presedintele face planurile de reintoarcere la Palatul Cotroceni. Pana atunci, se gandeste la o modalitate sa i-o plateasca premierului pentru ca si-a adjudecat singur reusita apropierii de Uniunea Europeana.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.