In ultimii cinci ani, in Romania s-au acordat aproape zece mii de titluri de doctor, foarte multe dintre lucrari fiind insa doar compilatii din diverse carti, doctorate obtinute prin influente politice sau financiare

Astfel s-a ajuns ca persoane devenite deja celebre - precum Dinel Staicu, Genica Boerica sau Nicolae Mischie - sa se creada mari savanti si oameni de stiinta. Pe de o parte, lipsa sanctiunilor pentru membrii comisiilor care analizeaza lucrarile este unul dintre motivele pentru care apar aceste doctorate pe banda rulanta.

Pe de alta parte, atata timp cat membrii comisiilor care analizeaza dosarele sunt platiti cu 8.000 de lei vechi pentru fiecare lucrare (acum, baremul a crescut putin peste 21.000 lei), este clar cat interes se aloca unuia dintre cele mai importante domenii - invatamantul. Si ne mai miram ca nici una dintre universitatile romanesti, cu toti doctorii ei, nu a intrat in topul primelor 500 de universitati din lume.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.