Criza gripei aviare din Bucuresti s-a transformat, de cateva zile, intr-un prilej de campanie electorala pentru autoritati. in tot acest timp, in jur de 200 de persoane, de pe sase strazi din cartierul Andronache, au fost izolate de restul lumii. scoala s-a suspendat in zonele de carantina din Capitala.

Imbracat in salopeta alba, cu masca pe fata si cu indicatii pretioase pentru subalterni, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a defilat printre bucurestenii de pe Falticeni, pana la inchiderea totala a strazii. Transformarea edilului intr-un "om in alb" nu a durat mai mult de o jumatate de ora, timp suficient sa fie fotografiat si filmat. Ieri, insa, promisiunile facute de primar nu fusesera respectate. Hrana si apa pentru sinistrati nu s-au distribuit decat contra cost, iar oamenii care urmau tratament la spital nu au primit raspuns daca pot merge la doctor.

Izolarea, boala grea

Pe cele 6 strazi izolate din cartierul Andronache, oamenii de la DSV au eutanasiat 48 de pasari si au confiscat 63 de oua si 6,8 kilograme de carne de pui. "Aveam o singura gaina in curte, pe care o tineam mai mult ca era frumoasa", ne-a declarat, telefonic, Albu Bujor, care locuieste chiar pe strada Falticeni, la numarul 18. Problema sa este insa izolarea. "Este destul de delicat sa stam izolati, dar pana la urma am inteles ca trebuie sa facem asta. Stai degeaba si te simti ca intr-o colivie. Senzatia este ciudata, ca intr-un salon de spital", ne-a mai povestit domnul Albu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.