Potrivit acestor surse, principala problema este gasirea unui inlocuitor care sa obtina votul de investitura din partea parlamentului. Legea de organizare a SRI, adoptata in 1992, prevede ca directorul acestei institutii este numit de "Camera Deputatilor si Senat in sedinta comuna, la propunerea presedintelui Romaniei, in urma audierii celui propus de catre comisia insarcinata sa exercite controlul parlamentar asupra activitatii SRI".

Eliberarea din functie a directorului SRI se face tot de parlament, la propunerea presedintelui Romaniei sau a cel putin o treime din totalul parlamentarilor. Surse din coalitia majoritara au afirmat ca una dintre variantele luate in discutie, dar care este considerata a fi "cea mai proasta", este inlocuirea lui Radu Timofte cu o persoana din sistemul serviciilor speciale, eventual cu a unuia dintre adjunctii directorului SRI.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.