Administratia Nationala a Drumurilor (AND) va organiza, in urmatoarele zile, o licitatie pentru alegerea firmelor care sa dezinfecteze autovehiculele de gripa aviara in focarele de infectie. Desi licitatia nu a avut loc, se stie deja cine o sa cistige, deoarece AND a pus in caietul de sarcini cerinte pe care le indeplinesc doar trei firme.

Noi sintem cei mai buni

Pentru elaborarea caietului de sarcini, AND l-a delegat pe ing. Eugen Bumbaru. Joia trecuta, la prinz, acesta a avut o convorbire telefonica cu Scarlat Orzescu, seful ANOD, asociatie in care sint reunite toate firmele care se ocupa de dezinfectie. La scurt timp, in aceeasi zi, Orzescu i-a trimis reprezentantului AND un tabel cu toate firmele membre ale asociatiei. La sfirsit, Orzescu a precizat ca doar trei firme au experienta si echipamente adecvate in combaterea aviarei: Mior SRL, Coral Impex SRL si Lumi SRL. Mior SRL e chiar firma lui Orzescu, Coral Impex e o societate subcontractanta a Mior SRL, iar Lumi SRL e o firma de apartament, care tot pentru combaterea gripei aviare a primit in octombrie 2005, de la AND si CFR, contracte de patru milioane de euro prin incredintare directa.

Orzescu centreaza si da cu capul

Prin experienta si echipamente adecvate, Orzescu intelegea asistenta medicala de specialitate si rame in forma de "U", dotate cu duze de stropit, pe sub care trec masinile in momentul dezinfectiei. Tonel Ursachi, patronul SC Lumi SRL, este singurul medic veterinar din Romania care are doctorat in dezinfectie. Doar aceste firme au seturi complete de rame in forma de "U", care sint fabricate in Romania doar de firma lui Orzescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.