Dan Voiculescu a reusit sa-si impuna un om in controlul viitorului sistem al pensiilor private. L-au ajutat liberalii, care au cedat si si-au retras reprezentantul in favoarea lui

In urma negocierilor politice de saptamina trecuta, PNL a cedat Partidului Conservator postul de membru in viitoarea Comisie de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Comisia va juca un rol decisiv in afacerile cu pensii private din Romania pentru ca va fi singurul organism care va controla aceasta piata, evaluata la citeva zeci de miliarde de euro.

Initial, cele cinci locuri din comisie erau impartite astfel: doua propuneri din partea Consiliului Economic Social (CES), si anume Vlad Soare, din partea sindicatelor, si Doru Frunzulica, fost prim-vicepresedinte al UGIR, patronat controlat de George Constantin Paunescu; din partea PD, Mircea Oancea, actual director interimar al comisiei; Ioan Giurescu, fost sef al Casei Nationale de Pensii, nominalizat de PSD; Horatiu Popa, director general al ARDAF, propus de PNL.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.