Isteria a pus stapanire, joi, pe satenii din Bolotesti, dispusi sa moara pentru a-si apara gainile de autoritatile sanitar-veterinare. Cu bate si topoare, aproape 200 de oameni au iesit in strada si au incendiat cauciucuri pentru a nu permite sacrificarea pasarilor. Unii dintre ei si-au dus orataniile in casa, expunandu-se si mai mult virusului H5N1, confirmat in patru gospodarii.

Ora 8.00. Satenii din Bolotesti au ignorat joi pericolul mortal al virusului aviar si au fost la un pas de a se incaiera cu fortele de ordine pentru a-si apara pasarile de medicii veterinari trimisi sa eradicheze focarul de aici. In comuna in care, de miercuri dimineata, s-a instituit carantina de gradul I, veterinarii au vrut sa treaca la sacrificarea pasarilor de la primele ore, insa ei au fost sechestrati in primarie de sute de sateni iesiti sa-si apere pasarile.

Ora 13.00. Protestatarii au aprins mai multe cauciucuri uzate pentru a nu permite autoritatilor veterinare si jandarmilor sa ajunga in satul Pietroasa, acolo unde urma sa inceapa sacrificarea. Satenii nu s-au induplecat, insa, de rugamintile autoritatilor. Ei au amenintat ca se vor opune euthanasierii chiar cu pretul interventiei fortelor de ordine. "Nu le dam nici macar o pana de gaina, striga un satean, in timp ce un altul urla ca daca o sa ramana fara gaini o sa pupe ouale, atunci cand le va vedea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.