O judecatoare membra a Consiliului Superior al Magistraturii neaga faptul ca ar fi colaborat cu fosta Securitate si ameninta ca va da in judecata Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii. Colegiul CNSAS decisese prin vot, ca judecatoarea Florica Bejinariu, membra a CSM ar fi colaborat cu Securitatea. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, ceruse anul trecut demisia judecatoarei Florica Bejinariu, despre care spunea ca are informatii ca ar fi colaborat cu Securitatea.

Plenul CSM a respins atunci ideea cerandu-le in schimb judecatorilor si procurorilor sa dea o declaratie pe proprie raspundere in privinta relatiilor pe care le-au avut cu fosta politie politica.

Decizia CNSAS, desi nu este definitiva si a fost luata intr-o sedinta cu caracter secret, a ajuns insa vineri in paginile unui cotidian, fiind citat ca sursa unul dintre membrii Colegiului CNSAS, Constantin Ticu Dumitrescu.

Judecatoarea in cauza, Florica Bejinariu, spune ca i-au fost incalcate drepturile si se declara nedumerita de noua decizie a CNSAS. Purtatorul de cuvant al colegiului CNSAS, Cazimir Ionescu, recunoaste ca drepturile Floricai Bejinariu, dar si legea CNSAS au fost incalcate.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.