Maicuta Irina Cornici a murit cu zile pentru ca „facea miscari de karate, canta si fugea prin curtea bisericii, fiind foarte violenta, palmuindu-i pe fratele ei si pe o maicuta“.

Maicuta Irina Cornici a murit cu zile pentru ca "facea miscari de karate, canta si fugea prin curtea bisericii, fiind foarte violenta, palmuindu-i pe fratele ei si pe o maicuta". Asa au sustinut in timpul anchetei cele patru maicute de la Manastirea Tanacu si preotul Daniel Corogeanu. Acestia au fost trimisi in judecata, la un an de la decesul tinerei, pentru lipsire de libertate, ce a avut ca urmare moartea victimei.

Daniel Corogeanu, Nicoleta Arcalianu, Adina Cepraga, Simona Bardana si Elena Otel vor ajunge in fata judecatorilor pentru ca, in loc sa o duca la spital pe tanara Irina Cornici, au legat-o cu lanturile de o cruce improvizata si au lasat-o timp de cinci zile, in perioada 10 - 15 iunie 2005, fara hrana si apa, intr-un "post ucigator". Desi Irina Cornici mai fusese internata in spital si diagnosticata cu "sidrom de agitatie si debut de psihoza" ea a fost externata pe semnatura uneia dintre maicutele de la Tanacu, care s-a obligat sa o supravegheze si sa-i continue tratamentul.

"Am fost in Iad", striga Irina Cornici

La scurt timp dupa venirea de la Spitalul in care fusese tratata de schizofrenie, maicuta Irina, asa cum era cunoscuta intre femeile religioase din biserica, nerespectand indicatiile medicilor, face din nou o criza. Procurorii au stabilit ca din cauza oboselii in urma unor lungi calatorii efectuate pentru a recupera o suma de bani, tanara Irina Cornici, a intrat in criza. "Incetarea tratamentului medicamentos a dus la reaparitia agitatiei", sustin anchetatorii. Preotii au pus , insa, diagnosticul lor. "Maicuta Irina e posedata de duhuri rele", au decis slujitorii lui Dumnezeu. Maicutele care incercau sa o trateze doar cu rugaciuni si post au povestit ca "facea miscari de karate, canta si fugea prin curte strigand: 'Am fost in Iad!>>".

Ritualul de exorcizare

Cu o cruzime rar intalnita, in 10 iunie anul trecut, maicutele au legat-o pe femeie cu prosoape mari de maini si de picioare in timp ce-i citeau rugaciuni. Pentru ca se zbatea si striga, i-au pus un calus in gura, facut tot dintr-un prosop primit la o zi de sarbatoare de la enoriasi. Fara apa si mancare, maicuta Irina a zacut asa timp de trei zile, inchisa cu cheia pe dinafara, pentru a nu scapa. Pana si nevoile fiziologice ii erau interzise. Dupa trei zile de cosmar Irina Cornici se zbatea si mai tare. Astfel ca, cele patru maicute si preotul Corogeanu au decis ca trebuie legata de o cruce ca "dracii sa fuga din ea". Din trei lemne, aflate in curtea Manastirii Tanacu, au improvizat o cruce. Au legat-o cu lanturile de la caine si de la animalele din curte peste prosoape si

I-au citit slujbe. Martorii povestesc ca tipetele fetei au continuat si ca "maicutele nu se puteau odihni". Pusi in fata probelor, cei cinci slujitori ai Domnului au sustinut ca au vrut "sa alunge duhurile rele ce-o posedau pe maicuta Irina". Dupa cinci zile de exorcizare inima Irinei Cornici a incetat sa bata. Medicii sositi la fata locului au incercat s-o readuca la viata si i-au facut injectii cu adrenalina, insa acest lucru nu a schimbat situatia. Transportata la spital, doctorii au constatat decesul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.