Tribunalul Bucuresti a emis vineri mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele a 16 de persoane, printre care se afla si cunoscutul interpret de muzica hip-hop Tudor Sisu, sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc.

Dezbaterea cererii de arestare formulata de procurorii DIICOT a inceput joi dimineata, iar pronuntarea a fost data vineri, in jurul orei 1.00. Avocatii acuzatilor au ridicat mai multe exceptii de procedura, printre care si faptul ca Tribunalul Bucuresti nu are competenta de a judeca acest dosar, in conditiile in care printre cei in cauza se afla un jandarm, iar competenta ar trebui sa revina unui tribunal militar. Toate exceptiile au fost insa respinse de instanta.

Joi, in jurul orei 18.00, a expirat ordonanta de retinere, de 24 de ore, emisa de procurori cu o zi in urma, iar cei in cauza au putut parasi sala de judecata. Unii dintre ei au acuzat o stare de criza, fiind consumatori de stupefiante.

Potrivit anchetatorilor, cei in cauza vindeau heroina, cocaina si ecstasy, fiind principalii furnizori de stupefiante in mai multe zone aflate pe raza tuturor sectoarelor Capitalei.

Grupul se aproviziona cu droguri prin intermediul a sapte persoane aflate in contact direct cu traficanti turci si bulgari, cantitatile cumparate la un transport, din strainatate, fiind de 1-2 kilograme. In decursul unui an, erau introduse in tara si distribuite in Bucuresti aproximativ 40 de kilograme de heroina.

Dupa o operatiune de supraveghere, derulata timp de sase luni, politistii si procurorii au efectuat, pe 16 mai, perchezitii simultane la domiciliile traficantilor, din sectoarele 1, 2 si 3 ale Capitalei, cu precadere in zonele Colentina, Pantelimon, Camil Ressu, ridicandu-se bunuri si bani in valoare totala de aproximativ patru miliarde de lei vechi.

Au fost gasite 10 grame de heroina in doze, 150 de pastile de metadona, 120 de seringi hipodermice si un pistol cu gaze, precum si un video-chat activ chiar in momentul descinderii.

Sisu a mai fost condamnat anterior la 3 ani inchisoare pentru detinere, trafic si consum de droguri, executand insa 2 ani. El a fost eliberat din arest in toamna anului 2005, pentru buna purtare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.