Mii de oameni sunt izolati de lume din cauza carantinei, focarele se inmultesc de la ora la ora, sute de persoane cred ca au contactat virusul H5, iar autoritatile fac fata cu greu situatiei de criza provocate de aparitia, acum o saptamana, a gripei aviare

In timp ce la precedenta aparitie a gripei aviare in Romania, anul trecut, au fost 13 cazuri suspecte de aviara la om, acum exista deja 11 astfel de suspiciuni.

Trei persoane din judetul Brasov, o asistenta medicala veterinara din Rm.-Valcea si o femeie din Tg.-Mures, care a lucrat la o ferma de pasari din Ungaria, au fost internate de urgenta ieri, la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, cu simptome ale gripei aviare. Primele teste la care au fost supusi toti cei internati au iesit negative, dar vor mai fi tinuti in spital inca minimum cinci zile, pentru repetarea testelor, ne-a spus dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului "Matei Bals".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.