Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, Liviu Luca, a fost audiat ieri in calitate de martor in legatura cu datoriile pe care rafinariile Darmanesti si Rafo Onesti le-au inregistrat catre SNP Petrom, ne-au informat surse din cadrul instantei supreme. Interpelarea sa a fost considerata necesara avand in vedere ca Luca a reprezentat salariatii in conducerea Petrom, chiar in perioada in care s-a decis preluarea creantei Rafo de catre stat si tranformarea datoriei in obligatiuni.

Pentru aprovizionarile cu produse petroliere din perioada 2001 - 2002, Rafo a garantat prin patru contracte de garantie reala mobiliara in valoare de peste 1.500 miliarde lei, precum si o forma suplimentara de garantie constand intr-o conventie de esalonare la plata cu titlu executoriu asupra intregului patrimoniu al rafinariei, informeaza Mediafax. Datoriile rafinariei Darmanesti catre Petrom se ridicau la sfarsitul anului 2000 la 1.200 miliarde lei, la care s-au adaugat alte 480 miliarde catre SNP.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.