Reducerea TVA la produsele alimentare de baza are toate sansele sa treaca si de Camera Deputatilor, dupa ce a fost adoptata de Senat.

Cu gandul la pericolul viitoarei motiuni de cenzura anuntate de PSD, liberalii au fost nevoiti sa-si fidelizeze colegii conservatori, cedand partial in fata pretentiilor acestora privind reducerea TVA la produsele alimentare de la 19% la 9%.

Liberalii l-au mandatat pe ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, sa ajunga ieri cu negociatorii PC la un compromis. "In Camera Deputatilor se va vota reducerea TVA pentru produsele de baza", a anuntat triumfator presedintele PC, Dan Voiculescu. El a declarat ca noua intelegere se bucura si de sprijinul celorlalti parteneri de coalitie.

Conservatorii au fost de acord ca aceasta masura sa nu mai fie aplicata si in cazul produselor alimentare derivate, pentru a preveni astfel aparitia unei gauri uriase la nivelul bugetului de stat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.