Cei 25 de comisari se intilnesc azi pentru a vota o recomandare privind data aderarii Romaniei si Bulgariei. Olli Rehn va prezenta apoi recomandarea in Parlamentul European

Suspansul cu privire la data aderarii Romaniei si Bulgariei a continuat si ieri, inainte cu mai putin de 24 de ore de verdictul ce urma sa fie prezentat de Olli Rehn in plenul Parlamentului European. Corespondentul Reuters a vazut o nota interna care circula ieri printre oficialii Comisiei, pe care a interpretat-o drept o recomandare pentru aminarea pe toamna a deciziei.

"Progresele in toate domeniile si mai ales in cele identificate cu 'ingrijorari serioase>> vor fi evaluate in septembrie de catre Comisie. Pe baza progreselor, Comisia va face recomandarea daca Bulgaria si Romania vor fi pregatite sa adere in 2007", se arata in nota vazuta de Reuters. Cu toate acestea, un oficial care a participat la dezbatere, citat tot de Reuters, sustine ca 2007 ramine fezabil pentru ambele tari, citind din proiectul recomandarii: "In urma progreselor facute de Bulgaria si Romania, Comisia considera ca e posibil pentru ambele tari sa fie pregatite pentru aderare la 1 ianuarie 2007". O depesa a Agentiei France Presse cita o "sursa comunitara" care a declarat ca exista 90% sanse ca Raportul Comisiei Europene sa propuna aderarea Romaniei si Bulgariei in ianuarie 2007, punind insa mai multe conditii privind realizarea ultimelor progrese necesare pina in octombrie 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.