Comisarul pentru extindere, Olli Rehn, va face, astazi si maine, ultimele retusuri Raportului de monitorizare a Romaniei si Bulgariei privind aderarea la Uniunea Europeana. Variantele care au circulat in randul oficialilor europeni zilele trecute nu consemnau niciodata privind recomandarea Comisiei in privinta datei aderarii.

Anuntul privind vizitele, pe 17 mai, la o zi dupa prezentarea raportului, a sefului Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, si a comisarului pentru extindere, Olli Rehn, la Bucuresti si Sofia sporeste confuzia in randul opiniei publice. Acest anunt readuce in memorie vizita de consolare a presedintelui Statelor Unite, Bill Clinton, dupa ce Romania a fost exclusa din primul val al extinderii spre est a Aliantei Nord-Atlantice. Probabil ca oficialii europeni doresc sa dea romanilor si bulgarilor o interpretare autorizata continutului "tehnic" al raportului sau a "formulelor noi" pe care le-ar putea contine.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.