Presedintele Traian Basescu a facut, ieri, primii pasi dupa operatia de hernie de disc la care a fost supus, la inceputul saptamanii, la Spitalul Universitar din Viena. Echipa medicala care s-a ocupat de operatie este foarte multumita de evolutia presedintelui dar, deocamdata, nu stie cand va putea sa se intoarca acasa.

Prof. dr. Engelbert Knosp a declarat cu uimire ca "nu ne-am fi imaginat ca asa va fi la trei zile dupa operatie, ca va fi intr-o situatie atat de buna. S-a simtit extraordinar ca poate sa mearga. L-am intrebat daca vrea sa se intoarca in pat si mi-a spus ca vrea sa mearga, ca se simte bine. Cu fiecare pas pe care l-a facut s-a simtit mai increzator in fortele sale, mai puternic, a fost foarte entuziasmat de ce s-a intamplat astazi".

El a afirmat ca echipa medicala este foarte multumita de evolutia presedintelui si ca "am estimat ca va fi o operatie dificila, dar nu eram siguri ca se va reface atat de repede si atat de bine in trei zile". Potrivit medicului, deocamdata, nu stie cand presedintele va putea sa se intoarca acasa, "depinde de cum se recupereaza, de cum se simte, de progresele pe care le va face in timpul acestei recuperari. Este mult prea devreme sa facem o declaratie despre acest lucru, mai ales ca a fost pentru prima oara cand a mers".

Prof. dr. Knosp a aratat ca, in prima saptamana dupa operatie, pot sa apara complicatii, dar in cazul lui Traian Basescu, pana acum, "totul este in limite normale". Printre altele a subliniat faptul ca presedintele Romaniei nu este deloc mofturos, el refuzand sa i se aduca mancare speciala si a precizat ca ii plac in mod deosebit specialitatile de patiserie vieneze. El a adaugat ca, deocamdata, nu li se va permite nici cameramanilor si nici fotografilor sa ia imagini cu Traian Basescu.

Pana in prezent, presedintele Romaniei a primit la spitalul din Viena o serie de vizite din tara de la: ministrul de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, liderul democrat Emil Boc si ministrul de Interne, Vasile Blaga, iar, vineri, de consilierii prezidentiali Adriana Saftoiu, Claudiu Saftoiu si Sergiu Medar.
Fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea, a declarat ieri, ca starea de sanatate a sefului statului este foarte buna. Mircea Basescu a afirmat ca "am vorbit cu el la telefon, dupa operatie, si mi-a spus ca totul este in regula", dar a precizand ca nu stie alte amanunte.

Traian Basescu a fost sunat de premier Si de fostul preSedinte Ion Iliescu

Dupa ce a sosit joi la Viena, Calin Popescu Tariceanu a avut o convorbire telefonica cu presedintele Traian Basescu, interesandu-se de starea de sanatate a acestuia. Premierul a declarat ca "L-am intrebat care este starea de sanatate si mi-a spus ca se simte mai bine. Eram, de altfel, informat de acest lucru si imi pare foarte bine. I-am urat sanatate". In cursul discutiei, cei doi au abordat problema integrarii Romaniei in UE si situatia din zonele afectate de inundatii.

Potrivit premierului Tariceanu, el si presedintele si-au "coordonat pozitiile" dupa ce amandoi au avut discutii telefonice cu comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, inainte de momentul prezentarii raportului de monitorizare din 16 mai.

Presedintele Traian Basescu a mai fost sunat, in cursul zilei de joi, si de Ion Iliescu, fostul sef al statului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.