Tanarul conducator de 29 de ani este de loc din judetul Valcea n Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, cel care l-a recomandat pentru acest post important, este tot din Valcea

Alexandru Paunescu a ajuns presedintele Fondului "Proprietatea" printr-un concurs de imprejurari

Fondul "Proprietatea" SA, care administreaza circa cinci miliarde de dolari, are un nou sef: tanarul de doar 29 de ani Alexandru Paunescu.

Schimbarea a fost hotarata de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, impreuna cu ministrul Finantelor Sebastian Vladescu, la recomandarea lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. Motivul a fost, spun sursele noastre, stoparea vociferarile PD, care acuzau acapararea fondului de catre liberali. Oricum,numirea lui Alexandru Paunescu este pentru o perioada scurta, deoarece, potrivit calendarului, managementul Fondului Proprietatea va fi asigurat de catre firma castigatoare a unei licitatii internationale.

De pe bancile scolii, direct la BNR

Noul presedinte al FP, Alexandru Paunescu, il inlocuieste pe Nicolae Ivan, care a ramas director executiv. Pana la numirea in functie, Paunescu era consilier juridic-inspector la Directia de Supraveghere a BNR, unde a fost propulsat imediat dupa terminarea Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Spiru Haret" din Bucuresti. Banca Nationala a Romaniei a fost prima si singura lui slujba. Valcean ca si guvernatorul general Mugur Isarescu, Alexandru Paunescu a fost trimis de BNR la diverse cursuri de perfectionare pe antifrauda, combaterea crimei organizate, a spalarii banilor si a finantarii terorismului.

Perfectionat de Mugur Isarescu

Intre institutiile care l-au pregatit pe Paunescu sa lupte impotriva mafiotilor cu gulere albe se numara FBI (SUA) si organismele similare din Italia si Franta. Practic, pana in martie 2006, cand a fost la o specializare pe legislatie bancara in Italia, BNR, condusa de Mugur Isarescu (foto mic), l-a tot plimbat pe Alexandru Paunescu pentru scolarizare. O astfel de pregatire ar trebui sa-i linisteasca pe viitorii actionari ai Fondului "Proprietatea", intre care se pot afla mostenitorii lui Nicolae Malaxa si ai lui Max Ausnit, care au de recuperat bunuri de circa 400 de milioane de dolari. Potrivit legii, pot deveni actionari ai fondului cei care revendica bunuri confiscate de catre comunisti, bunuri ce nu pot fi retrocedate in natura.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.