Traian Basescu a inceput sedintele de fizioterapie, iar recomandarea neurochirurgilor este ca Basescu sa mai stea in spital inca doua saptamani. Medicii austrieci au facut, ieri la pranz, o demonstratie despre ceea ce inseamna transparenta si comunicarea in legatura cu starea presedintelui. Spre deosebire de situatia de la Bucuresti, unde nimeni nu a spus clar de ce sufera presedintele, neurochirurgii din Viena au venit inarmati cu machete ale coloanei vertebrale si au explicat cat mai clar despre cum a decurs operatia, ce proceduri au aplicat si care a fost rezultatul.

"In cazul presedintelui, hernia a fost de dimensiuni mari, dar a fost indepartata. Nu are nevoie de tratament medicamentos impotriva durerii, astfel incat ne pastram optimismul. Cred ca maine sau poimaine (astazi sau maine - n.r.) va putea sa mearga. Ne asteptam sa nu existe probleme in zilele urmatoare", a declarat dr. Engelbert Knosp. Acesta a mai spus ca seful statului a mai avut o criza in urma cu cativa ani, iar situatia in care acesta a ajuns este consecinta evolutiei firesti a bolii.

Presedintele a mancat strudel

Medicii au adus ca argument al refacerii presedintelui si faptul ca, ieri, Traian Basescu a fumat. "si-a dorit foarte mult sa fumeze. Toti fumatorii stiu ca, daca un fumator cere o tigara, inseamna ca se simte bine. si azi fumeaza", a spus coordonatorul echipei medicale austriece, care a subliniat, razand, ca, oficial, Traian Basescu nu a fumat in rezerva.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.