Procurorii Parchetului instantei supreme au blocat conturi in valoare de aproximativ opt milioane de euro, in dosarul Rafo, in care oamenii de afaceri Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu sunt acuzati ca au pagubit statul cu 75 de milioane de euro.

Anchetatorii romani au identificat conturi in banci elvetiene apartinand fratilor Octavian si Marian Alexandru Iancu, lui Ovidiu Tender, Emil Rosianu, directorul executiv al clubului Poli Timisoara, si firmei Balkan Petroleum, in valoare de 3,5 milioane de franci elvetieni (aproximativ 2,5 milioane de euro), bani care au fost blocati.

In 14 aprilie, procurorii au blocat conturi in bancile romane, in valoare de 193 de miliarde de lei (5,3 milioane de euro), apartinand lui Octavian Iancu, administrator al firmei VGB. Marian Alexandru Iancu este presedinte al Consiliului de Administratie al Balkan Petroleum - firma controlata de VGB. Omul de afaceri a preluat, la inceputul anului 2005, clubul Poli Timisoara. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public.

Potrivit anchetatorilor, Tender si Iancu ar fi constituit o grupare de criminalitate organizata in care ar fi cooptat si alte persoane, pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.