Inaintea Raportului de tara, procurorul general Ilie Botos anunta ca a cerut o noua ancheta in cazul Poiana Mare, desi aceasta e redeschisa de anul trecut

Simbata, cu doar citeva zile inainte de prezentarea Raportului de tara din 16 mai, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos (foto), a anuntat ca a decis, pentru a doua oara, redeschiderea cazului privind moartea suspecta a bolnavilor de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, conform agentiei MEDIAFAX. Anuntul nu contine nici o noutate, tinind cont de faptul ca ancheta s-a redeschis inca de anul trecut, situatie confirmata, ieri, si de purtatorul de cuvint al Parchetului General, Robert Cazanciuc.

Acesta a mai precizat ca s-a adus in discutie cazul abia acum, "deoarece saptamina trecuta organizatia internationala Amnesty International ar fi facut o noua sesizare in acest caz". "Va trebui sa refacem intregul caz, deoarece o parte dintre dosare cu solutiile de neincepere a urmaririi penale (NUP) se afla acum in instanta", a mai spus Cazanciuc, referindu-se la faptul ca intre Parchetul General si Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ) exista mai multe procese.

Judecatorii refuza sa se pronunte

Pe de alta parte, reprezentantii CRJ spun ca dosarele despre care vorbeste Cazanciuc n-au ajuns niciodata in instanta, asa cum au cerut judecatorii. In prima faza, CRJ a facut o plingere la Parchetul General, impotriva solutiilor de NUP date de procurori. Deoarece superiorii procurorilor au considerat ca solutiile subalternilor lor sint corecte, CRJ a chemat Parchetul General in instanta, cerind redeschiderea tuturor cazurilor.

"Procesele exista si la ora actuala, insa reprezentantii Parchetului General refuza sa depuna dosarele de urmarire penala cerute de judecatori pentru a le putea vedea si ei. In trei dintre aceste cazuri, judecatorii chiar refuza sa se pronunte pina nu vad aceste dosare", ne-a declarat avocatul Catalina Radulescu, de la CRJ.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.