Democratii au cedat pesedistilor, printr-un protocol secret la nivel parlamentar, incheiat la jumatatea lunii trecute, functia de presedinte al Avocatului Poporului, post care a fost obtinut de PD in urma negocierilor din Alianta. Surse din Legislativ au declarat ca acordul a fost semnat, la 13 aprilie, de catre liderii grupurilor din Camera ale celor doua partide, Cristian Radulescu si Viorel Hrebenciuc.

Protocolul precizeaza ca pentru stabilirea normei de reprezentare a partidelor politice in cadrul respectivelor institutii trebuie respectat algoritmul politic din parlament, respectiv raportul Coalitie - Opozitie. In plus, documentul prevede ca PSD va desemna candidatul la functia de Avocat al Poporului, cele trei posturi de adjuncti urmand a fi repartizate PSD, PRM si Coalitiei.

Liderul grupului PSD din Camera, Viorel Hrebenciuc, a declarat, pentru Mediafax, ca intelegerea dintre PSD si PD este rezultatul negocierii politice care a avut loc si pentru alte fotolii. "Noi am cedat in favoarea PD in ceea ce priveste membrii ce trebuiau nominalizati in Consiliul National al Audiovizualului, iar PD a cedat in favoarea noastra la Avocatul Poporului", a afirmat Hrebenciuc. La randul sau, liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a precizat ca documentul este urmarea unei negocieri intre grupurile parlamentare ale Aliantei D.A. si ale opozitiei din Camera Deputatilor, in vederea ocuparii posturilor vacante din structurile subordonate parlamentului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.