O strada din municipiul Iasi ar putea purta numele sublocotenentului post-mortem Bogdan Hancu, ucis sapatamana trecuta intr-un atentat produs in Irak. Prefectul judetului, Radu Prisacaru, a declarat ca pe adresa Comisiei speciale care functioneaza pe langa aceasta institutie si care se ocupa de acest tip de probleme a sosit, zilele trecute, o solicitare in acest sens, de la mai multi cetateni ai Iasilor.

"Din pacate, propunerea are sanse reduse de a se materializa, intrucat mai multi istorici si-au exprimat deja nemultumirea ca exista inca multe strazi din Iasi care nu poarta numele unor mari personalitati care au trait si si-au desfasurat activitatea in capitala Moldovei. Oricum, comisia noastra de la Prefectura sustine acest demers al cetatenilor, ca o strada din oras sa poarte numele militarului roman ucis in Irak, insa o decizie finala va trebui sa fie luata de Consiliul Local", a declarat Radu Prisacaru.

De acelasi tratament a beneficiat si propunerea inaintata de colegii din cadrul SMURD Iasi, ca una sau doua strazi din municipiu sa primeasca numele celor doua cadre sanitare (medicul Liliana Puiu si asistenta medicala Mioara Haota) care au murit, in data de 9 ianuarie 2006, in urma prabusirii elicopterului SMURD, in apropiere de aeroportul iesean.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.