Ministerul Administratiei si Internelor a dat publicitatii ultimul bilant al inundatiilor.

Peste 16.000 de persoane sunt evacuate, cele mai multe in judetele Dolj - aproape 9 mii - si Calaras - peste 6 mii. Apele au inundat 2.250 de case si au distrus peste 550.

Conform bilantului Ministerului Administratiei si Internelor, 150 de localitati din 12 judete sunt afectate de inundatii, iar peste 500 de kilometri de drumuri se afla sub ape.
Peste 16.000 de persoane din noua judete traiesc de zile intregi in locuinte improvizate.

Dupa pericolul apelor - cel al bolilor

Inundarea localitatilor din judetele aflate de-a lungul Dunarii i-a adus pe o parte din cei afectati in asa numitele tabere de sinistrati - in care sute de oameni traiesc in corturi. Cei evacuati au scapat astfel de pericolul apelor, dar au dat de altul - cel al bolilor sau chiar al epidemiilor.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat la BBC ca unul dintre motivele pentru care sanatatea refugiatilor e in pericol e acela ca acestia "nu vor sa se desparta de animale si traiesc cu ele in cort, sau langa cort".

De asemenea, spune ministrul sanatatii, "faptul ca oamenii isi dosesc mancarea prin colturi este de asemena un potential risc."
Ministrul sanatatii mai spune ca la Rast a fost amenajata o cantina intr-un cort militar de mari dimensiuni.

Potrivit ministrului, aceleasi facilitati urmeaza sa fie amenajate la Spantov, astfel incat sa fie eliminat riscul de toxi-infectii alimentare.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.