Loteria isi schimba fata. Jocurile vor fi transmise in direct, iar sefii vor fi alesi prin concurs si isi vor publica declaratiile de avere.

Noua conducere a Loteriei Romane a elaborat un plan de schimbare a regulilor tuturor jocurilor de noroc, organizate de companie. Potrivit Lilianei Ghervasuc, directorul Loteriei Romane, 6/49 va suferi citeva modificari menite sa faca mai transparent cel mai popular joc de noroc din Romania. "Din comisia de supraveghere a jocului va face parte un inspector de la Metrologie, specialist in jocuri care va verifica suflanta, si un reprezentant al Ministerului Justitiei." Pina acum, in comisie se regaseau doar cite un reprezentant de la Ministerul de Interne, Agentia Nationala de Sport si Ministerul Finantelor Publice.

In plus, sefa Loteriei a spus ca vrea ca tragerea jocului sa nu mai fie difuzata dupa derulare, ca pina acum, ci sa fie transmisa in direct la televiziune. "In acest sens, vom purta discutii cu cele mai mari trei televiziuni din Romania, inclusiv cu TVR, pentru transmiterea in direct a extragerilor, in aceleasi conditii contractuale ca pina acum", precizeaza Ghervasuc. Pina in prezent, Loteria nu a platit nici un ban televiziunii care a transmis tragerile 6/49, fie ca ea s-a numit TVR sau Antena 1. Ghervasuc zice ca nu intentioneaza nici de acum sa plateasca difuzarea extragerii, in schimb, televiziunea care o va transmite va avea exclusivitate.

Propunerile vor fi inaintate saptamina viitoare ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, dupa care vor fi supuse aprobarii AGA. "Imediat dupa acceptul AGA, noile reguli vor intra in vigoare incepind cu prima extragere a fiecarui joc in parte", a declarat Liliana Ghervasuc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.