Rromii si romanii s-au contrazis ieri in fata Judecatoriei Ludus, amenintandu-se unii pe altii ca vor continua lupta in justitie

Dupa aproape noua luni de cand cateva dintre casele romanilor din Hadareni au fost puse sub sechestru, Judecatoria Ludus a dat, ieri, solutie favorabila romanilor. Cateva zeci de oameni au asteptat cu sufletul la gura sentinta. "Nu mai rezistam mult. Ne-au ajuns 13 ani. Vrem sa se termine odata. Eu am stat pe nedrept trei ani in inchisoare... mi-a ajuns", afirma Gal Nicolae, unul dintre cei condamnati in urma evenimentelor din 1991. In cele din urma, instanta a citit sentinta, care a creat bucurie in randul romanilor si nemultumire printre rromi.

"Justitia nu e dreapta"

"Ne trateaza de parca noi am fi incendiat casele si nu ei. Justitia nu este deloc dreapta. Vom merge la CEDO sa ne faca dreptate", ne-a afirmat unul dintre romi. Discutiile intre cele doua tabere au continuat, inca o jumatate de ora, in fata institutiei. "N-am fost 11 oameni acolo. Au fost 200 si numai pe noi ne judeca. Am ajuns sa umblu la doctor ca m-am imbolnavit", spunea Maria Bucur, sotia unuia dintre romanii condamnati.

In confruntarea de la Hadareni, 13 case ale rromilor au fost incendiate, dupa ce un roman a fost ucis de catre acestia. Patru persoane au ars de vii si cinci persoane au fost condamnate pentru omor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.