Primarul comunei gorjene Rosia de Amaradia, Cristinel Faitar, este acuzat ca a trecut pe listele speciale sinistrati inchipuiti.

Oamenii care au suferit cu adevarat, ramanand fara case, din cauza gravelor alunecari de teren, nu au avut nicio sansa sa fie despagubiti. In schimb, Ion Daju, Ion C. Luta (zis Ionita),

Petre Luta si doi consilieri locali, Ion Bobint si Damian Codreanu, au fost "pomeniti" de primar pe lista pentru materiale de constructii, fara ca locuintele acestora sa fie afectate.

Fals cu pixul

Comisia locala a semnat procesele verbale de predare catre sinistrati, desi materialele nu ar fi fost impartite cu adevarat celor inscrisi in documente. Primarul Faitar mai este acuzat si ca a modificat cu pixul bonuri de consum (in valoare de 80 milioane lei vechi), dupa ce s-a plimbat cu masina primariei in timpul concediului. Primarul neaga orice acuzatie, declarand ca are nevoie in continuare de sprijin pentru cele 54 de case afectate de alunecarile de teren.

Toata comuna, in paragina

Satele cel mai afectate ale comunei sunt Seciuri, Ruget si Rosia. "Dumnezeu si-a luat mana de pe noi! Nu exista sat din comuna care sa nu aiba cel putin una sau doua gospodarii grav afectate. Este o situatie pe care nu o putem controla, ci doar monitoriza. Din discutii cu specialisti am aflat ca Rosia de Amaradia se situeaza pe primul loc in tara, in ceea ce priveste alunecarile de teren", sustine viceprimarul Liviu Cotosman.

Dupa viceprimarul Liviu Cotosman, comuna Rosia de Amaradia se situeaza pe primul loc in tara, in ceea ce priveste alunecarile de teren


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.