Ieri, Tribunalul Municipiului Bucuresti a amanat pentru 15 mai dezbaterile in dosarul RAFO, in care omul de afaceri Corneliu Iacobov este judecat de savarsirea unor infractiuni de natura economica. Instanta a amanat acest dosar fiindca avocatul care reprezinta societatea SC Rafo Onesti SA, Marius Borza, nu s-a putut prezenta la proces, fiind plecat din tara.

In dosarul RAFO, Corneliu Iacobov este invinuit de procurorii Parchetului General de comiterea infractiunilor de spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata.

Alaturi de Iacobov au fost trimisi in judecata Toader Gaureanu, Marin Marin si Luchian Liliana, pentru infractiuni precum abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Din probele administrate de Parchet rezulta ca, in perioada 21-31 ianuarie 2003, inculpatii, in calitate de administratori (Iacobov si Gaureanu), respectiv de directori (ceilalti doi inculpati), au initiat constituirea unei asocieri in vederea savarsirii de infractiuni, urmata de savarsirea efectiva a acestora, consecinta fiind crearea unui prejudiciu in dauna RAFO Onesti de aproape 243 miliarde de lei.

Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov a negociat si stabilit instrainarea, in mod ilegal, a unor active din patrimoniul RAFO Onesti, preturile fiind vadit mai mici decat valoarea lor reala. In acelasi timp, Toader Gaureanu, Marin Marin si Luchian Liliana - cu buna stiinta - si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, din materialul probator rezultand permanenta intelegere intre acestia in legatura cu modul de realizare a unor contracte economice care au condus la prejudiciul mentionat.

Internat de urgenta la spital

Celebrul om de afaceri Ovidiu Tender, inculpat in dosarul RAFO, a fost internat marti dupa-amiaza la Spitalul clinic de Urgenta Sf. Ioan pentru explorari si tratament, in urma unei fibrilatii accentuate. El a fost trimis cu ordonanta de la Procuratura pentru un examen clinic complex in care va fi investigat cardiac, nefrologic, neurologic si pentru boli de nutritie. El sufera de afectiuni renale si hipertensiune arteriala, are un diabet netratat, si, se pare, probleme pulmonare iar medicii ii vor face si o coronarografie. Investigatiile vor fi efectuate de un grup de medici specialisti iar rezultatele vor fi gata, cel mai probabil, saptamana viitoare. In acest interval Tender va ramane internat pentru tratament.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.