Tribunalul Bucuresti a amanat ieri, pentru 27 aprilie, rejudecarea cererii formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele omului de afaceri Marian Iancu.

Amanarea a fost ceruta de avocati, acestia invocand faptul ca nu au putut pregati apararea lui Marian Iancu. Instanta a dezbatut doua exceptii de nulitate invocate de avocati care au aratat faptul ca instanta nu a fost sesizata legal, respectiv procurorii nu au inaintat un nou referat ci l-au folosit pe cel vechi.

In a doua exceptie, avocatii au aratat ca instanta Curtii de Apel Bucuresti nu ar fi avut atributiile necesare de a casa si retrimite acest dosar la Tribunalul Bucuresti ci doar de a admite sau respinge recursul formulat de aparare impotriva arestarii lui Marian Iancu. Cele doua exceptii au fost respinse de judecator urmand ca pe 27 aprilie sa se discute fondul cererii. Tribunalul Bucuresti judeca acest dosar dupa ce pe 14 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a casat sentinta data de instanta inferioara prin care Marian Iancu a fost pus in libertate. Tribunalul Bucuresti a admis, pe 4 aprilie, cererea procurorilor de arestare a lui Marian Iancu, pentru 30 de zile, acuzat de mai multe infractiuni economice in dosarul "Rafo-Carom".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.