Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justie, care instrumenteaza cazul privind modul in care a tratat Adrian Nastase solicitarea privind perchezitia caselor sale, au dispus, la 17 aprilie a.c., neinceperea urmaririi penale (NUP) fata de acesta pentru infractiunea de indeplinire defectuoasa a atributiilor de functionar public. Potrivit rezolutiei semnate de procuror, fostul premier, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a indeplinit cu stiinta in mod defectuos procedurile prevazute in Regulamentul Camerei, dar fapta nu a cauzat o tulburare insemnata bunului mers al institutiei pe care acesta o conducea.

Ancheta procurorilor a demarat in urma unui denunt, semnat de Dragos Ujeniuc in numele partidului din care face parte. "Adrian Nastase a procedat cu titlu arbitrar, in afara oricarei litere a Regulamentului Camerei, tratand aceasta cerere (a ministrului Justitiei - n.r.) in maniera in care i-a convenit mai mult", sustinea deputatul liberal Dragos Ujeniuc.
In conferinta din data de 14 februarie, Ujeniuc preciza ca grupul parlamentar al PNL a decis, in unanimitate, depunerea unui denunt pe aceasta tema la adresa lui Adrian Nastase.

El a spus ca a fost mandatat de catre liberali sa elaboreze textul denuntului, care va fi semnat de parlamentari ai PNL. Criticand decizia Biroului Permanent de a retrimite cererea ministrului Justitiei pentru anumite corelari, Ujeniuc arata ca, potrivit Regulamentului Camerei, Adrian Nastase avea obligatia de a aduce la cunostinta deputatilor, in sedinta publica, solicitarea ministrului Justitiei, cererea urmand sa fie trimisa ulterior, spre dezbatere, Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. Raportul Comisiei juridice trebuia sa fie inaintat grupului parlamentar al PSD si apoi conducerii Camerei si plenului Camerei Deputatilor, a explicat deputatul liberal, precizand ca "in loc sa faca acest lucru, Adrian Nastase si-a permis sa supuna cererea dezbaterii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.