Seful statului a aterizat ieri la Bistret, unde a comandat evacuarea fortata pentru locuitorii aflati in pericol

Presedintele Traian Basescu a survolat ieri zonele inundate din Dolj. "Speranta ca nu vine apa este doar o speranta. Dunarea e cu doi metri mai sus ca in zonele aflate in pericol. Trebuie sa se treaca imediat la evacuare. Sint locuri de cazare stabilite pentru oameni si se au in vedere tabere amenajate, in care sa fie adapostite animalele. Se merge pina acolo incit vor fi amplasate corturi ale Armatei, pentru a proteja animalele. Am vazut din elicopter foarte multe animale, intre Cirna si Plosca, care sint inconjurate de apa si este nevoie sa fie evacuate imediat, si nu atunci cind o sa ajunga la un metru si le vom evacua cu barca", a spus el.

Basescu a estimat si durata crizei: "Trebuie sa fim pregatiti pentru o perioada dificila, de doua saptamini. Vin corturile si vine si hrana pentru animale, din intreaga tara. Important este ca oamenii sa inteleaga si sa-si scoata animalele din calea pericolului. Multi intreaba daca vor fi ajutati; se va gasi formula ajutoarelor pentru toti. Trebuie acum facuta o evaluare corecta".

Nu vrea stare de urgenta

Presedintele a fost luat cu asalt de localnicii disperati, care s-au aratat decisi sa nu isi paraseasca locuintele. Basescu a reactionat: "Apa vine. Sudul Bistretului, partea dinspre Dunare, este cu doi metri sub nivelul fluviului. Duceti lucrurile de aici cu camioanele Armatei, Jandarmeriei, pentru ca paza caselor va fi asigurata. Este pacat sa pierdem vieti. Am vazut bresa de dimineata, era de 30 de metri si a depasit in citeva ore o suta de metri".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.