Familia regala a ales ca in acest an sa petreaca sarbatorile de Pasti la Galati. Un prilej nesperat pentru monarhistii din zona

Batrini care au apucat sa-si traiasca copilaria sub domnia regelui Ferdinand si a reginei Maria. Sau altii care au prins doar dictatura carlista. Cu totii au fost minati simbata seara de curiozitate sa-l vada la Catedrala Episcopala pe regele Mihai. Pentru unii, carora li s-a oferit pentru prima oara in viata aceasta sansa, distanta de Galati nu a contat. "Am venit de la Focsani special pentru a-l vedea pe rege, caci nu l-am vazut decit la televizor pina acum. Iar eu sint pasionata de tot ce inseamna familia regala, poate tocmai pentru ca in comunism nu aveam voie sa vorbim despre asta", a marturisit Maria Petre, in virsta de 68 de ani.

Pentru cei care l-au mai vazut in tinerete, acesta a fost insa ocazia de a realiza propria virsta. "L-am mai vazut cind eram copila, a venit intr-o vizita la santierul naval. A imbatrinit grozav", a spus cu un clatinat din cap o galateanca, octogenara si ea. Aceasta a ramas totusi inmarmurita cind, dupa cea "de-a doua Inviere", regele Mihai a urcat sprinten la volanul unui BMW, alaturi de toti membrii familiei.

"Romania, cu fruntea sus"

Insotit de fiica sa, principesa Margareta, si de sotul ei, principele Radu, cuplul regal a vrut sa participe la slujba Invierii in catedrala de pe malul Dunarii pentru a marca implinirea a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie, la initiativa regelui Carol I. Ceremonia a avut loc pe 27 aprilie 1906 in prezenta principelui Ferdinand, a principesei Maria si a episcopului de atunci al Dunarii de Jos, Pimen Georgescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.