Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri, un decret de acordare a sase gratieri individuale, pentru persoane condamnate pentru furt de arbori, tentativa de omor, furt calificat si violare de domiciliu, nerespectare a hotararilor judecatoresti, furt calificat in forma complicitatii si distrugere.

Conform unui comunicat remis, ieri, de Administratia Prezidentiala si citat de Mediafax, Petru Clipa, condamnat pentru furt de arbori, a fost gratiat pentru ca are 68 de ani si prezinta diagnosticul "bloc atrioventricular total intermitent, cardiostimulare electrica permanenta, aritmie extrasistolica ventriculara". Adriana Colacel, in legatura cu care instanta a stabilit ca "a aruncat in bazinul toaletei publice fetita pe care tocmai o nascuse in acel loc", a fost gratiata avandu-se in vedere "vulnerabilitatea deosebita a inculpatei datorita nasterii copilului, survenita in conditiile improprii in care s-a produs nasterea, cu consecinta diminuarii discernamantului critic al acesteia, precum si comportamentul inculpatei dupa savarsirea faptei, respectiv grija pe care o poarta copiilor sai, inclusiv fetitei pentru care a fost condamnata".

Presedintele a gratiat-o pe Mihaela Danila, condamnata pentru furt calificat si violare de domiciliu, divortata si avand 5 copii minori. "Condamnarea a fost dispusa in urma cu 10 ani, are 5 copii minori, locuiesc in conditii precare", se arata in comunicat. Vasile Gagiu, care s-a impotrivit la executarea unei hotarari judecatoresti de partaj, avand un comportament agresiv cu executorul judecatoresc, a fost gratiat din cauza diagnosticului medical, "sindrom paraplegie flasco-spasmodic cu tulburari sfincteriene pentru urina post traumatism vertebro-medular cu fractura coloana vertebrala T 12 operat, acest diagnostic necesita insotitor permanent".

Valeria Stanga, necasatorita, cu patru copii minori, condamnata pentru furt calificat in forma complicitatii, a fost gratiata dupa ce a executat aproximativ 1 an si 2 luni din pedeapsa, aratandu-se ca are in intretinere copii minori. Marian Scorus, condamnat pentru distrugere si furt calificat, a avut o comportare buna in penitenciar si "a convietuit impreuna cu numita Botezatu Steriana, care la 25.01.2006 a nascut un copil", fiind astfel gratiat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.