Dupa ce fondurile europene pentru tineri au fost cheltuite pe publicitate si pe deplasari in strainatate, Guvernul trebuie sa dea banii inapoi

Premierul Calin Popescu Tariceanu a suplimentat bugetul Cancelariei sale cu aproape 37 de miliarde de lei, adica un milion de euro, pentru ca Autoritatea Nationala pentru Tineret sa plateasca restantele de la Programul Youth al Comisiei Europene. "Aceasta masura este una dintre cele trei solicitari facute de Bruxelles pentru deblocarea Programului Youth in Romania", a declarat Oana Marinescu, purtatorul de cuvint al Guvernului.

"Dumnezeu stie cind se va debloca"

Programul de Tineret a fost suspendat de catre Comisia Europeana in decembrie anul trecut, adunci cind reprezentantii europeni au constatat ca Romania nu poate justifica ce a facut cu un milion de euro din fondurile alocate.

Milionul de euro alocat de Guvern va fi gestionat de Autoritatea Nationala pentru Tineret, care, in urma scandalului, a preluat programul Uniunii Europene de la Agentia Nationala privind Sprijinirea Initiativei Tinerilor (ANSIT). "Trebuie sa luam toate contractele incheiate cu ONG-urile de tineret, din perioada 2003-2005, si sa vedem care nu au fost finantate si sa le dam ce le datoram. Aceasta este prima data cind Guvernul aloca bani pentru sumele restante la programul Youth. Asa ca Dumnezeu stie cind se va debloca programul", spune Karoly Borbely, presedintele Autoritatii.

Celelalte doua conditii impuse de Comisia Europeana pentru deblocarea programului au fost infiintarea unei noi agentii nationale pentru implementarea programului si realizarea unui plan de management care sa respecte recomandarile europene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.