FEN: Premierul Calin Popescu Tariceanu a transformat Educatia in teren de lupte politice si razbunari personale

Cadrele didactice atrag atentia asupra faptului ca acordul incheiat intre Guvern si sindicatele din invatamant risca sa fie rupt din cauza Executivului, "care a transformat intelegerea din noiembrie 2005 intr-o lupta in Alianta". In opinia reprezentantilor Federatiei Educatiei Nationale (FEN), "mai nou, nu se mai vorbeste de interesul invatamantului, primordial fiind interesul grupurilor din preajma unuia sau altuia".

"Cap de afis este chiar premierul Calin Popescu Tariceanu, care a transformat Educatia in teren de lupte politice si razbunari personale. A juca la cacealma este permis doar in poker, nu si cand este vorba de interesele a peste 400.000 de salariati si a milioane de elevi si studenti. Cred ca a sosit momentul ca presedintele Traian Basescu, care a avut interventii decisive pentru incheierea acordului din noiembrie 2005 si l-a garantat cu cuvantul sau, sa se implice ferm pentru respectarea lui si sa impiedice destabilizarea sistemului educational. Schimbarea in fiecare an a ministrului Educatiei este incompatibila cu un sistem care are nevoie de politici pe termen mediu si lung si nu va permite indeplinirea programului de guvernare", a declarat Catalin
Croitoru, presedintele FEN.

Acesta a adaugat ca, pana la ora actuala, mai multe puncte din acord au fost incalcate de partea guvernamentala: "Restantele salariale s-au acordat cu o luna intarziere, Legea salarizarii bugetarilor nu este nici macar in faza de proiect, iar din miliardul de euro promis Educatiei nu a fost alocat nici macar un cent".

Rectificarea bugetului MEdC

In urma rectificarii, bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) va fi suplimentat cu 3.550 de miliarde de lei vechi pentru cheltuieli de capital in invatamant si pentru finantarea unor proiecte de investitii din infrastructura scolara, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

"Din acesti bani, 480 de miliarde de lei reprezinta suplimentarea programului de achizitionare de microbuze scolare, 245 de miliarde de lei pentru reparatii capitale, iar restul sumei de 2.825 de miliarde de lei pentru finantarea unor obiecte de investitii din infrastructura educationala", a explicat premierul Tariceanu.

De asemenea, acesta a spus ca vor fi alocate fonduri pentru plata diferentelor salariale aferente perioadei octombrie 2001 - septembrie 2004 pentru personalul didactic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.