Specialistii nu au gasit nici o explicatie pentru bubuitura care a zguduit trei judete

Zeci de mii de oameni din judetul Bacau, dar si din judetele invecinate, au auzit ieri-dimineata, in jurul orei 9.00, o bubuitura extrem de puternica. Centrul exploziei a fost in zona Comanesti, din judetul Bacau, acolo unde s-a zguduit pamintul si au zanganit ferestrele. Martorii au descris un sunet neobisnuit, de intensitate redusa, care venea de sus.

Zgomotul s-a auzit pina la Bacau, la 50 de kilometri departare, dar si in judetele Neamt si Covasna. "Casa mea s-a zguduit din temelii. A fost o bubuitura puternica, urmata de un zgomot ciudat, in descrestere, ca un fisiit", spune un localnic din Asau, de pe Valea Trotusului. "Eram la frizerie, in Comanesti, cind au inceput sa se zguduie ferestrele. S-a auzit si explozia si am zbughit-o cu totii afara. Dar n-am vazut nimic", a spus un alt barbat. Nimeni, insa, nu a vazut ceva neobisnuit, nici pe cer, nici prin imprejurimi. Inclusiv comandantul Aeroportului Bacau, Cristian Stanciu, a confirmat ca explozia s-a auzit pina la Bacau.

Fara urme

Comandantul Bazei Aeriene Bacau a negat varianta unui avion prabusit, precizind ca nici un avion militar nu s-a ridicat de la sol in ultimele doua zile. "Singura decolare de astazi a fost aceea a unui elicopter, pe care l-am trimis sa survoleze zona. Dar nu s-a descoperit absolut nimic pe sol care sa indice o eventuala explozie", a spus comandorul Virgil Ristea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.