Autostrada Soarelui va avea, incepind din aceasta vara, un serviciu propriu de politie care va supraveghea traficul spre litoral

Noul serviciu se va numi chiar Politia Autostrazii si isi va incepe activitatea pe 3 iunie. In cadrul serviciului vor lucra 16 politisti care vor avea misiunea de a monitoriza camerele video instalate de-a lungul autostrazii Bucuresti-Constanta si de a interveni in cazul producerii unor accidente. In plus, ei vor fi obligati sa se asigure, printre altele, ca soferii care conduc autoturismele cotate ca fiind din categoria B nu depasesc viteza de 130 de kilometri pe ora, cei care sint la volanul TIR-urilor - 110 km/h, conducatorii de camioane si microbuze - 110 km/h, iar motociclistii - 130km/h. Initiativa monitorizarii traficului apartine Ministerului Transporturilor, care a investit pina in prezent 10 milioane de euro in acest proiect, sustin oficiali din acest minister.

Urmariti de 32 de obiective

Peste 30 de camere video vor monitoriza permanent, in perioada de vara, traficul rutier de pe Autostrada Soarelui. Surse din cadrul politiei ne-au declarat ca la Fundulea va fi construit un centru de monitorizare, insa nu s-a stabilit deocamdata de unde vor fi luati politistii pentru noul serviciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.