Din nou Israelul a fost lovit de un atentat sangeros. Printre cei noua morti ai atentatului kamikaze comis luni la Tel Aviv s-au aflat si trei romance.

Din nou Israelul a fost lovit de un atentat sangeros. Printre cei noua morti ai atentatului kamikaze comis luni la Tel Aviv s-au aflat si trei romance. Doua dintre ele, Piroska Boda si Rozalia Besenyei, au fost ucise pe loc. Cea de-a treia se afla in spital. Tragedia s-a petrecut in jurul orei 13.00, langa autogara veche din capitala Israelului, unde isi fac de obicei cumparaturile cetatenii straini. In atacul terorist, produs in fata unui fast-food din fosta autogara din Tel Aviv, au fost ranite si 50 de persoane.

Cele doua romance care munceau legal in Tel Aviv, Piroska Boda, de 50 de ani, din Zalau si Rozalia Besenyei, de 48 de ani, din Baia Mare, au fost identificate de autoritatile romane dupa miezul noptii, la morga unui spital din Tel Aviv. Imediat au fost contactate autoritatile de la Bucuresti, urmand ca, dupa incheierea formalitatilor obligatorii in astfel de cazuri, trupurile neinsufletite ale femeilor sa fie trimise in tara. Piroska si Rozalia erau prietene bune si lucrau ca ingrijitoare la doua familii de batrani.

In momentul atentatului erau libere, pentru vacanta de Paste, si faceau cumparaturi pe care urmau sa le trimita acasa, la familii. Deflagratia devastatoare le-a surprins intr-o zona mai ieftina, frecventata in special de strainii care lucreaza in Tel Aviv. Desi atentatul a fost mana gruparii "Jihadul Islamic", atacul terorist a fost revendicat si de "Brigada Martirilor Al Aqsa", factiune radicala legata de miscarea Fatah.

Piroska Boda locuia in Zalau si plecase in Israel in urma cu patru ani, pentru a face rost de banii necesari sa isi salveze sotul de la moarte. Barbatul ei, Csaba, suferea de o maladie care pana la urma, dupa 20 de ani de suferinta, l-a rapus in luna decembrie a anului trecut.

Chiar si dupa ce si-a ingropat sotul in Romania, Piroska s-a intors la Tel Aviv sa lucreze ca ingrijitoare la batrani. Voia sa ii faca fetei, unul dintre cei doi copii ai sai, o nunta ca in povesti. Nu a mai apucat. Robert, 29 de ani si Reka, 21 de ani, au povestit vecinilor ca au aflat de moartea mamei lor de la radio.

In urma cu sase ani, Rozalia Besenyei, din Baia Mare, a hotarat sa lucreze in strainatate, tot pentru bani. Toata lumea din cartier stia ca Rozalia munceste in strainatate si in momentul in care au aflat despre tragedia de la Tel Aviv s-au intrebat ingrijorati daca nu cumva printre victime nu se numara si ea. Ca si fiul ei, Robert, vecinii au fost socati la aflarea vestii ca Rozalia a fost ucisa intr-un atentat terorist.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.