In urmatoarele 24 de ore, cel putin 10.000 de cetateni romani care lucreaza in Spania sunt asteptati sa ajunga la frontiera romano-ungara din judetul Arad, potrivit Mediafax. Conform Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, traficul de masini mici a scazut la intrarea in tara incepand de duminica, insa a crescut considerabil numarul autocarelor care aduc acasa "capsunari" din Spania.

"Cum era de asteptat, vineri seara si sambata au plecat de la locurile de munca romanii din Spania, dar si din Franta, iar acestia ajung acum la frontiera cu autocare.

Timpii de asteptare sunt mai mari la benzile pentru autocare decat la cele pentru autoturisme mici, dar nu se asteapta mai mult de 15 minute pentru controlul de frontiera", a declarat, luni, Florin Oprisa, purtatorul de cuvant al IJPF Arad.

Autoritatile de frontiera spun ca cea mai aglomerata vama ramane Nadlac, unde au ajuns deja zeci de autocare cu romani sositi din Spania. Politistii de frontiera estimeaza ca in urmatoarele 24 de ore prin vamile aradene Nadlac, Turnu si Varsand vor trece aproximativ 10.000 de romani care lucreaza in Spania. "Astazi se asteapta o scadere a traficului, dupa care un nou val de romani, si mai mare, va sosi in tara la sfarsitul saptamanii, inainte de Pasti", a mai spus Oprisa.

Conform IJPF Arad, in ultimele sase zile traficul la intrarea in tara prin judetul Arad a fost, in medie, de 20.000 de persoane pe zi, de trei ori mai mare decat in mod normal.

Pentru a nu se inregistra timpi de asteptare mari la controlul de frontiera, in vami au fost deschise benzi de intrare suplimentare, iar echipele de control sunt mai multe decat in mod obisnuit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.