Tribunalul Bucuresti a amanat ieri rejudecarea cererii formulate de Parchetul General privind emiterea unui mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pe numele cetatenilor americani Philip Stephenson si Colin Hart, anchetati in dosarul Rompetrol. Avocatul Cristian Iordanescu a declarat Agentiei Rompres ca instanta nu i-a citat legal pe cei doi americani, desi domiciliile acestora sunt cunoscute. Tribunalul Bucuresti a mai judecat anterior cererea procurorilor, hotarand ca Philip Stephenson si Colin Hart sa fie cercetati in stare de libertate, insa in urma recursului facut de procurori, Curtea de Apel Bucuresti a casat decizia respectiva si a retrimis dosarul spre rejudecare.

Vicepresedintele Rompetrol Philip Stephenson si Colin Hart, reprezentant al firmei cipriote Saltville Ltd., sunt acuzati, impreuna cu Dinu Patriciu, de savarsirea mai multor infractiuni de natura economica, printre care si manipularea pietei de capital, precum si de constituirea unui grup infractional organizat transfrontalier.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.