Teodor Atanasiu, ministrul Apararii Nationale a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, suspendarea tuturor ofiterilor implicati in scandalul uniformelor, „afacere“ care ar fi produs un prejudiciu de peste trei milioane de euro

"In cazul in care ancheta va dovedi ca sunt vinovati, ei vor parasi Armata Romana", a declarat Atanasiu. "Dupa o sentinta finala, daca sunt gasiti nevinovati, revin in functii, iar daca sunt vinovati parasesc Armata Romana", a adaugat ministrul.

Din probele adunate pana in prezent, procurorii anticoruptie sustin ca, din septembrie 2003 pana in februarie 2004, 15 ofiteri ai Armatei "si-au incalcat atributiile de serviciu cu ocazia desfasurarii licitatiei si apoi a incheierii si derularii unui contract" cu firma germana Texplorer Gmbh. Contractul a avut ca obiect cumpararea de tesaturi tip Ripstop din care se fac uniforme militare. Noua dintre ofiterii vizati de procurorii anticoruptie sunt cadre active ale armatei.

Generalul Maciuca, cap de lista

Pana la acest moment, Departamentul National Anticoruptie(DNA) a declansat urmarirea penala impotriva generalului maior in rezerva Marin Maciuca si generalului de brigada in rezerva Adrian Tilinca. Cei doi, comandant si respectiv loctiitor al Comandamentului Logistic Intrunit al Statului Major General al Armatei, sunt cercetati pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.

Marin Maciuca, general cu doua stele, a fost trecut in rezerva, in martie 2005, de catre presedintele Romaniei, Traian Basescu, pentru implicarea acestuia in incheierea mai multor contracte de asigurari ale masinilor Armatei cu firma ARDAF, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender.

La prima sa convocare la sediul DNA, Marin Maciuca s-a internat in spital, avocatul sau anuntand ca ar fi "deprimat si stresat".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.