Traian Basescu i-a criticat ieri pe ministrii Dobre, Hardau si Nicolaescu pe motiv ca intirzie sa puna in aplicare proiectele asumate in programul de guvernare. Doi dintre ei vor fi remaniati

Doi ministri PD si unul PNL au intrat in vizorul presedintelui Traian Basescu pe motiv ca nu-si fac treaba. Basescu a declarat ieri ca este nemultumit de pregatirea proiectelor "la Transporturi", si de intirzierile in derularea unor proiecte din domeniul Educatiei.

Totodata, Basescu a declarat ca pachetul de legi privind refoma in Sanatate este "un lucru care trebuie corectat", desi a semnat promulgarea acestuia. Reactiile ministrilor vizati, dar si ale conducerii PD nu au intirziat sa apara.

Hardau da vina pe Tariceanu

Mihail Hardau, ministrul Educatiei, crede ca "este normal ca presedintele sa fie nemultumit". "Pina si un director de scoala este nemultumit, nu numai presedintele. Din cele 1,1 miliarde de euro, care s-au promis la incetarea grevei din invatamint, am primit doar patru milioane, plus ca s-au cheltuit toti banii de la buget de pe primul semestru. Noi avem proiecte, dar ele stau pe masa Ministerului Finantelor si pe cea a Guvernului asteptind finantari. Proiectele fara bani sint vise", spune ministrul Hardau. Ministerul Finantelor trebuie sa gaseasca peste 600 de milioane de euro pentru construirea de campusuri la scolile de arte si meserii si pentru gradinite.

Dobre, performant la intirzieri

Domeniul transporturilor a fost declarat de actualul Executiv drept prioritar, dar, dupa aproape un an si jumatate, ministrul Gheorghe Dobre nu a reusit sa demareze proiectele propuse. Cele mai mari probleme sint legate de sistemul de transport rutier, care trebuia adus cit mai aproape de standardele europene. Dar nici o autostrada nu a fost finalizata, iar refacerea drumurilor nationale este mult intirziata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.