Fostul deputat PSD Ristea Priboi a fost pus sub acuzare de catre Departamentul National Anticoruptie (DNA), in dosarul in care apare si numele omului de afaceri craiovean Genica Boerica.
Procurorii anticoruptie au fost joi la resedinta fostului deputat pentru a-i aduce la cunostinta acuzatiile in acest dosar, insa Ristea Priboi nu a putut fi gasit deoarece este plecat in Dubai incepand cu luna ianuarie.

Tot la acest imobil procurorii au facut o perchezitie in prezenta doar a sotiei acestuia. Fostul social-democrat a activat si ca ofiter in cadrul Serviciului de Informatii Externe si este invinuit de procurorii DNA de obtinerea ilegala a unor bunuri. Anchetatorii spun ca Ristea Priboi ar fi beneficiat de ajutorul mai multor functionari ai Directiei Finantelor Publice Dolj.

In acelasi dosar exista si o sesizare a Oficiului pentru Spalarea Banilor, in care se precizeaza ca Ion Melinescu, fostul sef al acestei institutii, ar fi blocat rapoarte ale Curtii de Conturi, referitoare la operatiunile ilegale ale lui Genica Boierica. Astfel, in calitatea sa de membru in consiliul de administratie al SIF Oltenia, Ristea Priboi este acuzat ca i-ar fi oferit lui Genica Boerica o imputernicire pentru preluarea pachetului de actiuni pe care SIF Oltenia il detinea la firma Bachus. Imputernicirea s-ar fi dat in conditii ilegale, Boerica primind 71 % din actiunile firmei, precum si libertatea de a vinde ulterior toate activele. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridica la 80 de miliarde de lei vechi. Omul de afaceri Genica Boerica a fost condamnat la 8 ani de inchisoare intr-un dosar privind restituiri ilegale de TVA.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.