Candidatul ministrului Justitiei la sefia Parchetului Militar admite ca a avut divergente cu Ilie Botos

Singura explicatie oferita de Presedintie pentru respingerea candidatului propus de Macovei e ca Vasile Doana nu a primit avizul CSM. In lipsa unei motivatii detaliate de la Cotroceni, se ajunge, de fapt, in situatia paradoxala ca lui Doana sa-i fi fost respinsa sefia Parchetului Militar fara nici un fel de explicatie. Presedintia isi bazeaza decizia pe lipsa avizului CSM, iar CSM a respins candidatura lui Doana fara explicatii.

Lipsa de transparenta

"Nu pot sa comentez gestul lui Traian Basescu. Este o decizie conforma cu propunerea CSM. Decizia lui Traian Basescu este suverana", ne-a spus ieri procurorul Vasile Doana. Magistratul, care in prezent lucreaza la Sectia Militara din DNA, sustine ca are in lucru mai multe dosare in care sint implicati ofiteri militari si SRI, magistrati si oameni de afaceri care ar fi putut face presiuni: "Totul se leaga de anchetele pe care le instrumentez acum la DNA".

El ne-a mai spus ca a fost uimit de decizia CSM si de lipsa unei motivari a Consiliului. "Nu mi s-a reprosat decit un articol aparut intr-un cotidian, cu o zi inainte, la comanda, impotriva mea. Articolul privea un dosar la care am lucrat, in Ploiesti, iar ulterior inculpatul a cistigat impotriva Romaniei la CEDO. Am venit cu hotarirea CEDO, iar in acea decizie se scria ca solutia de condamnare s-a dat datorita timpului lung al urmaririi penale. Eu am lucrat doar citeva luni la acel dosar, apoi m-am mutat la Bucuresti. Dosarul a fost finalizat dupa cinci ani, la mult timp dupa ce eu plecasem", a rememorat Doana. El ne-a mai spus ca nu va mai candida la sefia Parchetelor Militare, daca va fi propus din nou.

Divergente cu Botos

Doana a fost respins in CSM, la vot secret, 4-2. Se pare ca printre cei care au votat in favoarea lui Doana ar fi si Liviu Dascalescu. Sedinta CSM a fost calma, a durat putin, singurele intrebari "dificile" referindu-se la un articol aparut in cotidianul "Ziua". Ilie Botos a lipsit de la sedinta respectiva. "M-a surprins absenta lui. As fi vrut sa-i stiu parerea", ne-a spus Doana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.