Sectorul 3 este blestemat sa numere victime dupa fiecare furtuna n Un baiat de 16 ani a fost internat in spital dupa ce un arbore, aflat langa un garaj dezafectat, s-a prabusit peste el. Primarul Liviu Negoita ridica din umeri si da vina pe proprietarul garajului.

Un copac a cazut ieri peste un copil de 16 ani, in sectorul 3 al Capitalei, pe strada Patriotilor.

Tanarul a fost transportat la Spitalul "Sfantul Pantelimon" cu un traumatism cranio-cerebral de gradul II. "Copilul a venit intr-o stare de soc. Dupa tomografie s-a constatat ca are un edem cerebral mic, adica o umflatura din cauza traumatismului, dar in prezent starea lui este buna si nu necesita interventie chirurgicala", ne-a declarat dr. Andrei Angheluta. Constantin Popescu, tanarul ranit in acest stupid accident, se afla, in momentul prabusirii copacului, in masina unui vecin, pe care o spala. Pe langa ranirea copilului, copacul inalt de aproape 18 metri a avariat si trei masini, dintre care o limuzina, si a blocat strada. In afara de acest copac, in zona respectiva mai sunt alti doi plopi care stau sa cada, iar politistii care au sosit la fata locului au izolat zona pentru a se evita producerea altor accidente.

Mama lui Constantin a declarat ca intentioneaza sa-i trimita in judecata pe cei care se fac vinovati de acest accident, pentru a cere despagubiri. Ca in toate accidentele de acest gen, autoritatile locale se disculpa, dand vina ori pe vreme, ori cine stie mai cine. Primarul sectorului 3, Liviu Negoita, sustine ca vina ii apartine unui proprietar de garaj, care nemultumit de faptul ca arborele statea in "coasta" constructiei, ar fi turnat motorina la radacina acestuia.

Totodata, Directorul Serviciului de gospodarie locala a sectorului 3, Valeriu Micu, a gasit si el o explicatie: "Din cauza garajului, copacul nu a avut suficienta lumina la radacina" (sic), el erodandu-se in timp, fapt ce a dus la prabusirea lui la prima rafala de vant. Totodata, Micu sustine ca cei trei copaci fusesera incastrati, pana in urma cu o saptamana, in garaje construite de cetatenii din zona. Garajele au fost demolate fie de proprietari, fie de reprezentanti ai autoritatii locale.

Strivit de arbore la 17 ani

Tot in sectorul 3, pe data de 13 martie, in timpul unei furtuni, un copac s-a prabusit peste trei tineri, un baiat de 17 ani fiind ucis pe loc. Eduard Nica se indrepta spre scoala impreuna cu doua colege si, in momentul in care au ajuns la doua strazi de liceul Decebal, un plop a cazut peste ei. Eduard Nica a suferit un stop cardiorespirator, traumatism craniocerebral grav si traumatism toracic, fiind internat, cu sanse minime de supravietuire. In ciuda eforturilor de resuscitare, elevul a murit.

Furtuna in Capitala

Azi, in Bucuresti "va ploua abundent, cantitatile de ploaie depasind 20 de litri pe metrul patrat", Capitala fiind amenintata si de furtuna, potrivit unei avertizari meteo transmise municipalitatii de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti. Autoritatile au intocmit si o harta de risc de producere a inundatiilor, fiind vizate zonele depresionare ale Capitalei. Este vorba despre locuitorii din zonele Giulesti-Sarbi, Soseaua Magurele, Prelungirea Salaj, Soseaua Berceni, Cartierul Tineretului, Soseaua Mihai Bravu - intersectie cu Soseaua Iancului, zona Timpuri Noi, Bulevardul Octavian Goga, Soseaua Mihai Bravu - intersectie cu strada Dristor, Soseaua Straulesti, Podul Constanta, Calea Giulesti, Prelungirea Ghencea, Prelungirea Ferentari si Soseaua Alexandriei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.