Marius Lazar: “Au fost trei zile de groaza, in care am fost amenintati cu moartea, am fost capturati de bastinasi. Cu citeva sute de dolari am reusit sa scapam”.

A fost liderul tinerilor socialisti, apoi consilierul politic al lui Ion Iliescu. Sustine ca a fost rapit si rascumparat de la bastinasii din Haiti. Azi este consilierul politic al lui Mircea Geoana.

Il cheama Marius Lazar. Cel mai probabil, n-ati auzit de el. A stat in umbra. Zilele trecute insa a iesit la lumina. Mircea Geoana, seful sau pe linie de partid, l-a trimis in conferinta de presa a PSD cu un mesaj: "Basescu sa se autodenunte sau politia sa-i suspende permisul". Lazar face parte din noua garnitura de "purtatori de mesaj" ai PSD. Dar cine este personajul? "Am fost liderul tinerilor socialisti din Romania intre 1997 si 2000. Am fost si vicepresedinte la Partidul Socialist. Apoi am fost vicepresedintele PSD", spune Lazar. El a mai candidat la alegerile parlamentare din 2000. Fara succes. Supararea i-a trecut dupa ce Ion Iliescu l-a invitat sa-i devina consilier la Cotroceni: "Ma ocupam de o serie de discursuri ale presedintelui si faceam si o opera de reprezentare a presedintelui, e adevarat, pe un nivel mai mic", povesteste Lazar.

Rapit in luna de miere

In anul 2002 s-a casatorit in Canada, acolo unde se stabilise logodnica lui, iar luna de miere a petrecut-o in Republica Dominicana. "Ajungind acolo, am constatat ca aveam nevoie de o viza pentru reintrarea in Canada. Iar aceasta viza nu se putea obtine decit mergind in Haiti. Nestiind ca in Haiti este o incercare de lovitura de stat, ne-am trezit in mijlocul acestei povesti si, fara nici un sprijin, a trebuit sa ne descurcam".

"Au fost trei zile de groaza, in care am fost amenintati cu moartea, am fost capturati de bastinasii de acolo, iar in schimbul a citeva sute de dolari am reusit sa scapam si sa ajungem in capitala Haitiului, unde consulul ne-a acordat viza de reintoarcere in Canada".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.