Ieri, Curtea de Apel Bucuresti a judecat recursul formulat de procurori impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care a hotarat cercetarea lui Dinu Patriciu in dosarul "Rompetrol" in stare de libertate.
La iesirea de la sedinta Curtii de Apel, omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat: "Judecatorul a constatat ca nu exista acele probe si indicii temeinice pentru care aceasta cauza sa prilejuiasca cheltuirea banilor contribuabilor pentru anchetarea unor nevinovati". Intrebat ce crede ca se va intampla cu adversarii sai, oameni de afaceri si oameni politici, Dinu Patriciu a raspuns simplu: "Dumnezeu sa-i apere!"

Anchetatorii il acuza pe Dinu Patriciu de mai multe infractiuni, printre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani, constituirea unui grup infractional organizat, la care se adauga complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Procurorii au extins cercetarile in acest dosar, aducandu-i lui Dinu Patriciu noi acuzatii, respectiv delapidare si inselaciune in dauna statului roman prin deturnarea unei creante externe in valoare de 85 de milioane de dolari.

Tot in dosarul "Rompetrol", anhetatorii au solicitat emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru partenerii de afaceri ai lui Patriciu, Philip Stephenson si Colin Hart. Dupa ce, initial, Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea procurorilor, in urma recursului formulat Parchet, Curtea de Apel Bucuresti a dispus retrimiterea spre rejudecare a cererii, tot la Tribunalul Bucuresti.

Dupa ce instanta a amanat, pe 5 aprilie, aceasta cauza, la cererea procurorilor, deoarece acestia nu au avut timp sa depuna motivele pentru care au facut recurs. Tribunalul Bucuresti a respins, pe 27 martie, ca nefondata, cererea procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Di Pe 21 februarie, Parchetul a dispus, prin ordonanta motivata, sechestru asigurator pe actiunile Rompetrol Rafinare, detinute de Grupul Rompetrol, pentru a recupera un prejudiciu de 19.945 de miliarde de lei vechi adus bugetului de stat de catre inculpatii in dosarul Rompetrol.

Parchetul sustine ca masura sechestrului asigurator a fost luata pentru recuperarea prejudiciului, aceasta decizie impunandu-se ca o masura procesuala menita sa impiedice instrainarea actiunilor detinute de cei cercetati. In mai multe randuri, Dinu Patriciu a afirmat ca acest dosar are motivatii politice si l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca s-ar afla in spatele actiunii procurorilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.