Crupiera care l-a "curatat" pe Giovani Becali de 12 miliarde de lei povesteste exclusiv pentru Libertatea orele de foc petrecute la ruleta si black-jack in compania, asa cum spune ea, unuia dintre cei mai "pe-riculosi" jucatori de cazinou din tara. Elena spune ca nu a vazut in viata ei ghinion mai mare decat a avut Giovani in fatidica zi de miercuri, 29 martie, si il sfatuieste pe impresar, ca de la profesionist la profesionist, sa stea pentru o perioada departe de masa de black-jack.

La numai 24 de ani, Elena este indiscutabil unul dintre pionii de baza ai cazinoului Hilton. A facut scoala de crupieri in urma cu patru ani, mai mult din dorinta de a-si asigura o independenta financiara care sa o tina departe de grijile de zi cu zi si care sa-i permita sa-si concentreze eforturile spre ceea ce si-a dorit, de fapt, dintotdeauna: sa devina jurnalista. Este studenta in ultimul an, se pregateste intens pentru examenul de licenta, este constienta ca nu va putea ramane o vesnicie in cazinou si vrea sa stie ca atunci cand va veni momentul va avea de unde alege.

A urcat incet dar sigur treptele ierarhice, s-a rafuit cu cei pe care ea i-a considerat ca au nedreptatit-o, si-a recunoscut greselile atunci cand a fost cazul, dar, mai important ca toate, spune ca fidelitatea este trasatura de caracter care o defineste cel mai bine. Acum e inspector. Daca e sa dam crezare vorbelor cum ca o noapte petrecuta intr-un cazinou valoreaza, ca experienta de viata, cat alte 30 traite in afara lui, atunci, fara indoiala, se poate spune ca Elena a trait, asa cum spun basmele, cat altii in cinci vieti. Oameni de afaceri, medici, profesori, ziaristi, fotbalisti, nume grele ale politicii romanesti, actori, cu totii s-au aflat la un moment dat de partea cealalta a mesei cu postav, fumand nervos sau zornaind, usor iritati de zeita Fortuna, jetoanele frumos colorate. "Marii jucatori ii recunosti dintr-o privire, sunt siguri pe ei, incearca sa domine si sa intimideze, prin atitudine, dealerul si sa-l provoace la greseli. De aceea un cazinou care se respecta nu va lasa un crupier incepator sa joace cu ei, de aceea exista zone private, unde se mizeaza sume substantiale si se joaca de la profesionist la profesionist", spune Elena.

Giovani Becali? Desi pierde in mod regulat sume substantiale prin cazinourile Capitalei, fostul dinamovist este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai periculosi jucatori romani, in sensul ca este foarte constant in pariurile pe care le face (la ruleta joaca aproximativ aceleasi numere) si arunca in joc mize foarte, foarte mari, care-l pot ruina, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta, dar, in acelasi timp, pot provoca pagube substantiale casieriilor. "Eu am venit la ora 8 dimineata, mi s-a spus ca este in zona VIP, il cunosc de mai mult timp, asa ca stiam ca acolo este tensiune maxima. Spunea ca vrea sa stea doua zile daca e nevoie, pana ia si pielea de pe noi. Era decis sa castige. Am intrat repede in joc, dansul era nemultumit de un coleg care dadea cartile foarte repede, dorea sa joace mai relaxat, sa aiba timp sa le priveasca. Mi-a spus ca ii place de mine si ca vrea sa stam pana seara la masa. Am jucat vreo doua ore, apoi a luat o mica pauza. Era putin nervos, a smuls firele de la ruleta din priza, cauta ceva. Atunci am luat si eu pauza".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.