Presedintele Romaniei a sarbatorit cu sampanie succesul Stelei. Aceasta nu l-a impiedicat sa conduca, dupa aceea, masina.

Romania a avut joi o noapte alba. Calificarea Stelei in semifinalele Cupei UEFA l-a scos pina si pe presedintele Traian Basescu in oras, la restaurantul Golden Blitz. Acolo i-a invitat seful statului pe invinsi si invingatori, a chefuit alaturi de ultimii si s-a imbratisat cu Gigi Becali, pe care il certase cu citeva ore mai devreme. La insistentele jucatorilor antrenati de Cosmin Olaroiu, lautarii localului au fost nevoiti sa improvizeze, la vioara si acordeon, melodia formatiei Scooter care acompaniaza de fiecare data golurile Stelei. S-a baut multa sampanie, Gigi Becali recunoscind chiar ca s-a "cherchelit".

Imaginile arata ca nici Basescu nu a baut apa plata cu lamiie, dar seful statului a avut puterea de a sfida alcoolemia si legea si a parasit petrecerea, dupa cum arata inregistrarile video, la volanul autoturismului proprietate personala. Administratia prezidentiala a refuzat sa comenteze evenimentul de la Golden Blitz.

SPP-istii au sperat in zadar ca au o noapte linistita, dupa ce presedintele a anuntat ca nu mai vrea sa sparga seminte alaturi de Gigi Becali la euroderby-ul romanesc din Cupa UEFA. Basescu nu a rezistat insa SMS-urilor patronului din Ghencea, care, dupa ce a fost la un pas sa lesine in tribuna oficiala, si-a intrat in rolul de "one-man-show", dind interviuri peste interviuri despre "viteji", facind turul de onoare, de data asta fara Maybach, in Piata Universitatii, pentru a esua la circiuma facuta celebra de "summiturile" prezidentiale, Golden Blitz.

Cameleonul prezidential

"La bucurie totul trece. Am facut ceea ce a trebuit, asa am zis eu ca e bine. Ar fi fost ridicol ca unul sa fie la tribuna oficiala (n.r. - presedintele Traian Basescu), unul in galerie (n.r. - vicepremirul George Copos) si unul la tribuna zero (n.r. - premierul Calin Popescu Tariceanu)", a spus Basescu, lasind sa se inteleaga ca nu Becali a fost principalul motiv al absentei sale de la dusul public de pe "Lia Manoliu".

Cu citeva ore inainte, la ceremonia de deschidere a meciului de sah dintre Topalov si Nisipeanu, acelasi Basescu declarase: "Nu este posibil sa merg la un meci inaintea caruia se adreseaza asemenea jigniri unui om important din stat. Poate sa nu-ti placa omul, ii poti spune in fata, dar sa arunci asemenea cuvinte cum a facut patronul uneia din echipe e inadmisibil". Situatia s-a schimbat radical in timpul meciului, presedintele declarind ca a conversat telefonic cu patronul din Ghencea ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat: "I-am spus lui Becali ca Steaua se califica. La inceput am spus ca 3-1 pentru Steaua, iar la pauza ca se califica", a continuat presedintele, care a comunicat telefonic cu Gigi Becali pe durata meciului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.