Monica Macovei i-a solicitat, ieri, procurorului general al Romaniei, "sa analizeze eventualele aspecte infractionale in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu" de catre patru fosti ministri ai Justitiei (Rodica Stanoiu, Cristian Diaconescu, Iosif Chiuzbaian si Ion Predescu), patru fosti secretari de stat (Cristina Tarcea, Gabriela Gaspar, Doru Crin Trifoi si Claudiu Seucan), si de directorul Directiei publicitate mobiliara, notari publici, executori, traducatori si interpreti, din cadrul Ministerului Justitiei - Valeria Puiu.

Decizia ministrului a fost luata in urma controlului efectuat de Corpul de Inspectie al Ministrului la directia mentionata, avand ca obiectiv, printre altele, si verificarea dosarelor profesionale ale unor notari publici, sub aspectul legalitatii numirii in functie a acestora.

Corpul de Inspectie al Ministrului a constatat ca in unele cazuri procedura legala de numire in functia de notar public nu a fost respectata. Mai exact, in unele cazuri, ordinele au fost semnate de secretarii de stat in Ministerul Justitiei si nu de ministru, asa cum prevede legea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.